Gandia Blasco

Ja som a mitjans d’estiu i estem convençuts que esteu fent el millor ús del vostre mobiliari d’exterior. Però les inclemències climàtiques, com ara la llum solar directa i intensa o la humitat i les plujes, poden afectar la fusta dels mobles de jardí i fer que amb el pas del temps no llueixin com el primer dia. Per això, es fa necessari tenir-ne especial cura. A continuació us donem alguns consells.

Gandia Blasco

El millor és començar per prevenir, escollint les fustes més adients per suportar la intempèrie de forma prolongada i de millor qualitat. Aquestes són les fustes tropicals, que presenten més densitat i resistència als agents externs. Per evitar que els raigs ultravioletes esquerdin la fusta o la tornin més grisa, així com per protegir-la de la humitat i els fongs, els tractaments a base d’oli de teca són la millor opció. Es tracta d’una substància que nodreix el material i hi crea una capa protectora que ajuda a mantenir-ne el color original. Es recomana aplicar-lo dos cops l’any, idealment a la tardor i la primavera per ser les estaciones de clima més suau. L’aplicació s’haurà de dur a terme a l’ombra i en dues capes.

Reparar daños

En el cas que el vostres mobles ja deixin entreveure el pas del temps a la seva superfície, caldrà uniformitzar-ne el to fent servir un paper de vidre fi, per després netejar-la i aplicar-hi un vernís, abans de procedir a l’aplicació de la capa protectora d’oli de teca.